Ljudski resursi

S obzirom da je delatnost kojom se bavimo specifična i nedovoljno zastupljena u Srbiji, u kompaniji posvećujemo veliku pažnju svojim zaposlenima i njihovom stručnom usavršavanju. Proces kontinuiranog sticanja novih znanja se odvija kroz organizovanje raznih vrsta obuka i treninga, saradnju sa inostranim poslovnim partnerima, kao i sticanje formalnih stepena obrazovanja iz oblasti koje su od poslovnog interesa.

Kompanija je danas naročito ponosna na svoje zaposlene koji poseduju usko stručna i retka znanja iz različitih poslovnih oblasti, što nam daje osnov da budemo optimistični u pogledu ostvarenja svojih strategijskih ciljeva.

U skladu sa sveukupnom poslovnom politikom koja je podrazumevala primenu novih tehnologija i znanja, u kompaniji smo postepeno smanjivali broj zaposlenih i menjali kvalifikacionu i starosnu strukturu. Na ovaj način je broj zaposlenih, koji je 2004. godine bio 190, sa učešćem visoko obrazovanih od 25%, sveden na oko 142, sa učešćem visoko obrazovanih od 48%, koliko je danas. Pored toga što je najbrojnija, grupa visokoobrazovanih zaposlenih je istovremeno i najmlađa, sa prosečnom starošću od 43 godine.

Kvalifikaciona struktura

Starosna struktura